Turkse troepen steken grens met Irak over

2
1

Turkse troepen zijn afgelopen nacht de grens met Irak overgestoken om strijders van de PKK te treffen. De inval volgde op hevige gevechten in het uiterste zuidoosten van Turkije meldt SpitsNieuws. Strijders van de Koerdische PKK vielen volgens de Turkse strijdkrachten in de nacht van vrijdag op zaterdag een grensbewakingseenheid aan bij Semdinli, niet ver van de grenzen met Irak en Iran.

De gevechten die daarop volgden kostten aan zeker 23 mensen mensen het leven, twaalf PKK-strijders en elf militairen. Gisternacht vielen PKK-strijders ook militairen aan bij Palu, ten noorden van Diyarbakir, in oostelijk Turkije. Daarbij is een militair gedood, meldde het persbureau Anatolia. De opgelaaide strijd maakt er dit weekeinde het bloedigste in twee jaar.

2 REACTIES

  1. N.Irak is een goed voorbeeld van hoe de koerden omgaan met hun autonomie,faciliteren terroristische organisaties. Aangezien nog het centrale gezag in Irak en nog de schapenherder Barzani hier al jaren niets aan doen, staat Turkije in zijn volste recht om de controle over N.Irak over te nemen incl. de natuurlijke bronnen om de kosten voor dit te bekostigen, dit zal de Koerden uiteindelijk ook ten goede komen, kunnen ze een Republiekje stichten in N.Irak zodat alle koerden daar kunnen wonen, zodat alle koerden uit Turkije kunnen verbannen kunnen worden naar hun eigen land.

  2. Irak traint de terroristen in kampen. Hierna vallen ze Turkije aan. Turkije heeft dan alle recht om het grens over te steken ter zelf verdediging. Amerika heeft Irak nu met de grond geijk gemaakt nu, dat is de lot van elke hondje. Amerika gebruikt bijna elke leider op de zelfde manier hierna gooit hij hem weg als toietpapier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here