Israël noemt Turkse hulporganisatie terroristisch

3
2

Israël heeft de Turkse hulporganisatie IHH, die betrokken was bij het hulpkonvooi dat door Israëlische commando’s op de Middellandse Zee werd aangevallen, als een ,,terroristische organisatie” bestempeld. Dat meldde de Israëlische publieke televisie. IHH is door de Israëlische regering op een zwarte lijst met daarop ook organisaties als Hamas en Hezbollah geplaatst.

De maatregel zal de toch al stroeve relatie tussen Turkije en Israël verder doen verslechteren. Het begin jaren negentig opgerichte IHH is een van de grootste hulporganisaties van Turkije en biedt in alle delen van de wereld hulp, vooral in islamitische landen.

3 REACTIES

 1. AMSTERDAM – Een Engels/Amerikaanse grootmoeder van midden zeventig en haar Amerikaanse vriendin van midden zestig zijn de centrale figuren van de Free Gaza Movement (FGM), organisator van de Gazavloot.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1385565.ece/Oma-activisten_altijd_vreedzaam%2C_tot_nu_toe?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+laatstenieuws+%28Volkskrant+Laatste+Nieuws%29

  zag dit filmpje
  http://vimeo.com/12429821

  verder is het toeval? dat het de boot was met Turken was waar zich dit afspeelde.

  wat is waar? en zijn er mensen misbruikt?

  veel nodeloze doden ook. en een actie, die verwacht kon worden???

 2. dat de IHH bijzondere banden heeft met ook voor Turkije officieel terroristische organisaties als de Hamas (ook al zegt erdogan anders in zijn volksdemagogie – officieel op de lijst in Turkije!)…maar dat ze zelf terroristisch zijn betwijfel ik. maar ja, nauwe banden onderhouden is ook strafbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here