‘Een diepzinnige man die tovert met woorden’

1
3

Grandcafé Nazar en Studentenvereniging Mozaïek zijn vereerd om Sunay Akin op maandag 28 juni op het podium van de Erasmus Universiteit te mogen verwelkomen. Sunay Akin(12 september 1962) is een dichter, natuurkundige en publicist. Hij is oprichter van verschillende literaire bladen en schrijft columns, artikelen en essays voor verschillende landelijke kranten en bladen in Turkije.

Deze man die tovert met woorden valt op door het veelvuldig gebruik maken van symboliek in zijn poëzie. Mede dankzij deze symboliek heeft hij nationaal veel faam opgedaan. In Turkije heeft Akin verschillende welbekende poëzieprijzen in ontvangst genomen waaronder de Halil Kocagöz prijs en de Orhon Ariburnu prijs.

Datum: 28-06-2010
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Gebouw C
C-Hal zaal CB-037

1 REACTIE

  1. Jaren geleden toen ik student was, is hij ook geweest in Amsterdam. Dat was een geweldige avond vol poezie, maar ook een debat over de Ikinci Yeni, de literaire stroming waar Sunay Akin veel over te vertellen heeft! Was toen met de Turkse Studentenvereniging. Was een mooie avond. Veel plezier aan allen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here