Turkije: Israëlische onderzoek ‘eenzijdig’

4
3

Het Israëlische kabinet heeft vanochtend ingestemd met een commissie die onderzoek gaat doen naar de gewelddadige onderschepping van het hulpkonvooi voor de Gazastrook eind vorige maand. Turkije doet het Israëlische onderzoek bij voorbaat af als „eenzijdig”. „Wij willen een commissie onder rechtstreeks toezicht van de VN”, zo zei minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu vanochtend.

Negen Turkse activisten kwamen om het leven toen Israëlische commando’s op 31 mei de hulpschepen enterden in internationale wateren. Israël zegt dat de commando’s handelden uit zelfverdediging. Activisten zeggen dat de militairen het geweld begonnen.

4 REACTIES

  1. Wat belet Ankara om zelf een strafrechtelijk onderzoek te beginnen ? Alle doden hebben de turkse nationaliteit en de Marmara voer onder turkse vlag in internationale wateren. Misschien ben ik voorbarig als ik zeg dat de uitkomst van elk onderzoek zal bevestigen dat de hele affaire een volkomen uit de hand gelopen entering was. Heetgebakerde vredesactivisten met knuppels, messen en kettingen tegen trickerhappy Israelische commando’s. Uitslag 9 – 0. Met een score van 9 – 3 had de wereld meer vrede gehad.

  2. Hoe is het mogelijk dat Israel boven de wet staat? Geen enkel land die zich bemoeit met de schending van mensenrechten in Israel..Nee, Verhagen houdt zich liever bezig met de “Bavaria” affaire….lekker belangrijk!
    Maar als het op Turkije aankomt trekt de hele wereld zijn bek open! Hoe hypocriet kun je zijn?

  3. Ben het eerst instantie helemaal eens met Gorkum wat strafrechtelijk onderzoek betreft, maar wat deze vredesactivisten die onder de Turkse vlag naar een millitair gebied af te reizen betreur ik , Meneer Erdogan wist van deze actie , heeft alleen de gevolgen onderschat, en nu zit Turkije met de gebakken peren. Moreel gezien zou Turkije millitair moeten ingrijpen ook vanwege de link van Israel met de pkk aanslag die dag , dat hooogst waarschijnlijk niet gebeuren, dus uiteindelijjk heeft Mr Erdogan toch te kijk gezet, wordt tijd voor een machtsoverdracht zo snel mogelijk nu die blaaskaak van een Baykal weg is .

  4. Dit is de droom van Ardoan. Dit geeft deze dorpeling vleugels en er is geen seculiere kemalist die hem die droom afneemt.
    Recep Tayyip Erdoğan,Padishah,Hünkar,Hakan ül-Berreyn vel-Bahreyn, Sovereign of the House of Osman,Sultan of Sultans, Khan of Khans,Caliph of the Faithful and Successor of the Prophet of the Lord of the Universe,Custodian of the Holy Cities of Mecca Medina and of Jerusalem,Caesar of the Roman Empire,Emperor of The Three Cities of Constantinople Adrianople and Bursa, and of the Cities of Damascus and Cairo,of all Azerbaijan,of the Magris of Barka,of Kairouan,of Aleppo,of Arabic Iraq and of Acem,of Basra,of Al-Hasa, of Dilen,of Ar Raqqah,of Mosul,of Parthia, of Diyarbakır,of Cilicia, of the Vilayets of Erzurum, of Sivas,of Adana,of Karaman,of Van,of Barbary,of Abyssinia,of Tunisia,of Tripoli, of Damascus,of Cyprus,of Rhodes,off Candia,of the Vilayet of the Morea,of the Marmara Sea,the Karadeniz and the Akdeniz and its coasts,of Anatolia,of Rumelia, Baghdad,Greece,Turkistan,Tartary,Circassia,of the two regions of Kabarda,of Georgia,of the plain of,Ypchak,of the whole country of the Tartars,of Kefe,and of all the neighbouring countries of Bosnia and its dependencies,of the City and Fort of Belgrade,of the Vilayet of Serbia with all the castles,forts and cities,of all Albania,of all Eflak and Bogdania as well as all the dependencies and borders, and many other countries and cities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here