Turkije wacht op gebaar van Israël

2
3

De Turkse president Gül verlangt een gebaar van de Israëlische regering om de verstoorde relatie met Turkije te herstellen. Israël zou excuses moeten maken voor de aanval op het hulpkonvooi voor de Gazastrook en compensatie moeten betalen. Als Israël niets doet, zou Turkije zelfs de betrekkingen kunnen verbreken.

Dat zei Gül gisteren tegen de Franse krant Le Monde. Gül beschrijft de commando-actie tegen de vloot als een vorm van staatsterreur. Bij de actie kwamen negen Turken om. Gül eist een onafhankelijk onderzoek naar de actie en hij wil dat Israël zich op de blokkade van Gaza bezint.

2 REACTIES

  1. Ik zie op internet dat Israel met honderden websites inmiddels de publicitaire tegenaanval heeft ingezet met verklaringen van onder meer de turkse scheepsofficieren van de Marmara, straattaferelen van de welvoorziene markten in Gaza en een uitnodiging van İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (IHH) aan Gul en Erdogan voor een receptie te hunner ere in http://www.rootsclub.ps/

  2. Hoe meer Israel allerlei ‘ redenen’ probeert te bedenken om geen verantwoordelijkheid af te leggen, door te wijzen op zogenaamde argumenten, hoe meer ze eigenlijk toegeven fout te zitten op het concrete geval van enteren van een boot in internationale wateren die inderdaad een legitieme politieke actie wilde neerzetten door deze illegale bezetting en isolatie te willen doorbreken. Want geen enkel land, inclusief de pro israelische landen niet, heeft de acties van de Free Gaza Movement voorhand niet en achteraf ook niet, veroordeeld. Dat is toch wel heel anders met de acties van Israel. Die door alle EU landen en inclusief de VS wel al wordt gevraagd, keer op keer, mee te werken met een internationaal onderzoek…

    Los van de PR stunten die Israel wil uithalen (die vinden wel gehoor overigens bij groepen die sowieso Turkije en islam sceptisch zijn) blijft Israel voor altijd een land die dit heeft gedaan en op zijn geweten heeft!

    Israel als democratie zet zichelf te schande

    Israel graaft d.m.v. de havikken die daar aan de macht zijn, stap voor stap in haar eigen graf. Als het zo doorgaat wordt het een echte paria staat waarbij steeds minder mensen nog durven te zeggen dat ze er achter staan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here