Zorgen bij moslims over winst PVV

6
20

De Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) zei naar aanleiding van de PVV-winst te hopen dat ”het nog goed komt met Nederland”. ”We respecteren de uitslag, maar hopen tegelijkertijd dat er een nieuwe regering komt die voor stabiliteit gaat zorgen in dit land. We blijven als moslims hopen op een goede toekomst”, aldus Mehmet Yaramis woordvoerder van de NIF.

De organisatie tegen racisme, Nederland Bekent Kleur, noemde de zetelwinst van de PVV ”schokkend”. De PVV had meer dan tien discriminerende voorstellen in het partijprogramma, stelt Nederland Bekent Kleur. De organisatie voelt zich gesteund door onderzoekers van de Anne Frank Stichting en de Universiteit Leiden die de partij eerder als extreem rechts bestempelden.

” Wij respecteren de uitslag die democratisch tot stand is gekomen. Maar het moddergooien naar een bepaalde groep levert geen bijdrage aan een harmonieuze samenleving.” Zo reageerde woordvoerder Driss El Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties Nederland (UMMON) woensdagavond op de naar verwachting 22 zetels die de PVV heeft behaald bij de Tweede Kamerverkiezingen.

6 REACTIES

 1. de pvv zal alleen als ze meeregeren OF zijn ware aard laten zien en tot problemen leiden OF wegsmelten tot een simpele rechtse partij die met kiezersbedrog aan het regeren gaat en daarna daarvoor wordt afgestraft door haar kiezers, omdat het toch teveel heeft weggegeven…dat laatste is logisch als ze gaan meeregeren. Ergens kan je dus hopen dat ze dat wel doen en dat hun achterban inziet dat het en niet haalbaar is wat ze allemaal willen, en sowieso tot meer problemen leidt als ze het wel blijven volhouden. maar dan is meeregeren geen optie voor de andere partijen…

  PVV zal of realitsisch moeten worden en een toontje lager zingen of niet meeregeren…

 2. Wat heerlijk toch die Democratie.

  Maar een ding begrijp ik niet:

  Elke gek kan een Stichting oprichten en 1 1/2 miljoen volgers krijgen.

  VVD 31? PvdA 30? en de Stichting nu 22?

  (De SP toch nog 15? zetels?. Terug van weggeweest. Respect voor Roemer).

  Men zou toch mogen verwachten dat niet elke nieuwe Stichting mede de dienst kan uitmaken, en dat er rekening gehouden wordt met de gevestigde partijen en het aantal Nederlanders dat er op gestemd heeft. De PvdA was bijna even groot als de VVD,dit na een moeilijke periode. Cohen in het diepe gegooid).

  Ik las ergens dat de SGP wel wil meedoen. Nu dat zou de PVV dan weer moeten weigeren. Die zijn toch zo bezig met emancipatie???

  Een schande voor Nederland deze uitslag.

  (Woon niet in Nederland en kan hier ook het nieuws niet meer op internet zien, maar volg het zoveel mogelijk).

  Verder mag men wel eens uitrekenen wat het allemaal kost. Dat stigmatiseren en beveiligen. Meeregeren? Straks weer een hoop mensen met “wachtgeld”.

  Ik ga toch even afstand nemen van Nederland en de huidige politiek. Dit wegens verregaande misselijkheid.

  Wèl gestemd, wegens betrokkenheid.

  (De groeten van een zogenaamde echte Nederlandse, gevlucht voor het klimaat dat de Stichting Nederland geeft).

 3. Welke functie krijgt deze “halfbloed”straks in de Regering?

  (Sorry, even in “zijn”stijl).

  Grote kans dat hij ook nog een “veroordeling” krijgt. September? Oktober? moet hij weer voorkomen.

 4. griezel griezel griezel

  de mensen met het verstand van een pinda betrokken bij de politiek in Ne. wat te denken van de VVD en het CDA die overwegen met de Stichting in “zee” te gaan (Rita is verdronken, gelukkig, dat wel),

  maar :-), daar is ie weer.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/490855/2010/06/15/Jami-alsnog-aan-de-slag-voor-PVV.dhtml

  ik geef mijzelf een opdracht 🙁 stop met het lezen van de Nederlandse kranten en meer.

  bah bah bah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here