Katholieke bisschop in Turkije doodgestoken

1
3

De apostolisch vicaris van Anatolië in Turkije, bisschop Luigi Padovese, is donderdag neergestoken in zijn huis in Iskenderun. Hij overleed korte tijd later in een ziekenhuis. Dat heeft de Turkse tv-zender NTV donderdag gemeld. Er zijn berichten dat Padoveses chauffeur van het misdrijf wordt verdacht meldt het ANP.

De 63-jarige Padovese werd in de Italiaanse stad Milaan geboren. Paus Johannes Paulus II benoemde de pater capucijn in oktober 2004 tot hoofd van het apostolisch vicariaat Anatolië. Een maand later ontving hij de bisschopswijding.

1 REACTIE

  1. niet goed…
    ook al is de daad niet politiek en is het een man die in behandeling was, dit staat niet goed in het rijtje van moorden op Christelijke zendelingen, priesters, missionarissen en nu dus een bisschop…

    er zijn maar zat mensen in Turkije die niet eens knipperen met hun oog als het gaat om de moord op een christelijke mens in Tukije. dat is de reden waarom in sommige radikale kringen dit uberhaupt een optie blijft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here