Presentatie rapport crash Turkish Airlines

1
5

De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteert donderdag a.s. zijn rapport over de vliegtuigcrash van Turkish Airlines bij Schiphol vorig jaar. Dat gebeurt tijdens een persconferentie in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, zo liet een woordvoerder vandaag weten. Het Turkish Airlines-toestel stortte 25 februari 2009 neer in een weiland vlak voor de Polderbaan van Schiphol. Circa tachtig personen raakten gewond. Negen mensen kwamen om het leven: vier bemanningsleden en vijf passagiers.

In maart vorig jaar kwam de Onderzoeksraad voor Veiligheid al met de allereerste bevindingen over de oorzaak van het ongeval: een van de hoogtemeters van het vliegtuig werkte niet goed tijdens de landing. Daardoor nam het vliegtuig dat op de automatische piloot landde gas terug en hield het te weinig snelheid over om in de lucht te blijven.

Uit een conceptrapport van diezelfde raad dat enkele maanden geleden uitlekte, zou verder blijken dat de bemanning van Turkish Airlines geen cruciale fouten maakte en dat vooral vliegtuigbouwer Boeing blaam treft.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here