Ophef om Turks feest op Koninginnedag

10
3

Een aantal bewoners van de Haagse wijk Transvaal is laaiend omdat uitgerekend op Koninginnedag in Wijkpark Transvaal een Turks cultureel evenement begint. Het evenement wordt georganiseerd door de Turks Islamitisch Culturele Stichting en maakt deel uit van de Turks Culturele Dagen, die op 30 april en 1 en 2 mei worden gehouden. Op het programma staan onder meer Turkse muziek, folklore, dans en eten.

“Koninginnedag wordt gewoon verkwanseld”, zegt een woedende man die bij het park woont tegen De Telegraaf. “Schandalig!” zegt een onthutste omwonende. “We hebben in dit land één groot nationaal feest en dat is Koninginnedag. Dat verdwijnt nu”.

Voorzitter Tahsin Cetinkaya van de Turks Islamitisch Culturele Stichting is zich van geen kwaad bewust. “Wij zijn een deel van de Nederlandse samenleving. Met zo’n festival kunnen we een brug slaan tussen de culturen” zegt hij in de krant.

10 REACTIES

  1. Waarom hebben Nederlanders altijd maagpijn wanneer Turken een positieve bijdrage willen leveren en vooruit willen gaan in de samenleving ? Als je teveel maagpijn krijgt donder je maar op naar Amerika of Israel. Dat hebben te zijner tijd je leeftijdgenoten ook gedaan. Het zijn de allochtonen geweest, die voornamelijk uit Turken bestond, die Nederland herbouwd hebben na de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig denkt een groot gedeelte van de Nederlandse samenleving niet zoals jullie. De Nederlanders die wel altijd een positieve reactie geven moeten zich schamen voor Nederlanders als jullie.

  2. beetje slecht geprogrammeerd, dat wel…

    cumhuriyet bayraminda turkiyede bir azinligin sokak festivali yaptigini dusunebiliyormusunuz!

  3. Jonge jonge .. je hebt ook altijd ‘zeikerds’ (sorry) dus ook hier weer. Laat iedereen toch meedoen of bezoeken wat hij/zij leuk vindt. Enne Koninginnedag verdwijnt echt niet met een ander festival.. genieten maar hoor!
    Ik hoop dat én overal in het land onze Koninginnedag én het Turkse feest zullen slagen .. dat was vorig jaar wel een ander verhaal met die diep trieste ‘moordanslag’ in Apeldoorn van die hollander.

  4. het is raar dat er zo veel ophef om ontstaat tegenwoordig!

    maar ik zie het eerder als een probleem van sommige autochtone nederlanders dan van allochtonen zelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here