Armenië wil verdrag met Turkije bevriezen

1
3

De regeringscoalitie van Armenië wil de normalisatie van de betrekkingen met Turkije en de heropening van hun gezamenlijke grens op de lange baan schuiven door de ratificatie van een verdrag daartoe te bevriezen. Dat heeft de coalitie donderdag gezegd, meldt Novum Nieuws.

Volgens Armenië stelt Turkije als voorwaarde voor ratificatie dat alle Armeense troepen worden teruggetrokken uit Nagorno-Karabach, een enclave in Azerbeidzjan die sinds 1994 onder controle staat van etnisch-Armeense troepen. Turkije sloot in 1993 zijn grens met Armenië uit protest tegen de oorlog tussen Armenië en Azerbeidzjan, waarmee het etnische en culturele banden onderhoudt. Armenië wil niet dat het conflict met Azerbeidzjan onderdeel wordt van het verdrag met Turkije meldt Novum.

Bemiddelingspogingen door Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa hebben geen oplossing gebracht.

1 REACTIE

  1. gelijk hebben ze, want er was afgesproken vooraf geen eisen te stellen over karabach en ook niet over wel of geen genocide door Turkije!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here