EU blij met voornemen grondwetsherziening Turkije

5
5

De EU verwelkomt het voornemen van de Turkse regering om de grondwet van het land aan te passen. Die aanpassingen zijn essentieel om Turkije dichter bij de EU te brengen. Dat heeft het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dinsdag gezegd in een officiële verklaring. Spanje bekleedt het roulerende voorzitterschap van de EU.

‘De Europese Unie verwelkomt het voornemen van de Turkse regering om een pakket constitutionele hervormingen ter discussie voor te leggen aan het nationale parlement’, aldus de verklaring.

5 REACTIES

 1. Welke hervorming Turkije ook doorvoert,
  Turkije wordt nooit toegelaten tot de EU.
  De EU is en blijft een christelijke club en daar hoort een land als Turkije die voornamelijk uit Moslims bestaat niet bij.
  De Turkse vlag is beautiful.

 2. SatCommando;

  jouw ideologie is een beetje wazig. Omdat Turkije uit Moslims bestaat zou het niet lid mogen worden. Dan denk je dus net zo wazig als consrvatieve rechtse groepen in de EU…

  Democratie gezinde en links liberalere mensen (in Tukije en de EU) en dat zijn er nogal wat ook) zijn het met jou oneens…

  maar goed, jou mening wijkt ook in de meeste gevallen eigenlijk niet eens af van diegenen die jij zrlf denkt te bekritiseren…extremen vinden elkaar daarin!

 3. en hoe dan ook, het is goed voor Turkije verder te democratiseren, met of zonder EU lidmaatschap. anders blijft het een land waarin duizenden mensen begrip kunnen vertonen voor de brute afslachting van andersdenkenden, christenen zoals in Malatya, politieke tegenstanders als Dink en Mumcu etc…en een land waarin 96 % aangeeft niet in 1 gebouw te willen wonen met zigeuners en homo’s, waarin 1 op de 7 mannen vindt dat meisjes niet naar school moeten, waarin zelfs hoger opgeleide vrouwen slachtoffer zijn van huiselijk geweld en eerwraak zoals nergens anders in Europa, waarin rechters met een beroep op democratie, democratisch gekozen partijen kunnen sluiten vanwege hun afwijkende visie, waarin meer kranten worden gesloten dan dat er drukkerijen van boeken zijn, waarin extreme verschillen be4dstaan in de inkomensverdeling zoals nergens anders in Europa, waarin homoseksualiteit nog steeds een ziekte wordt genoemd door nota bene een minister die hierover niet op basis van mening zou moeten praten, maar op basis van wat de algemene medische wetenschap zegt, waarin Turkije de grootste netto besteder is aan militaire uitgaven en de laagste netto besteder aan onderwijs etc etc etc etc…

 4. @kamer

  Kamer ik ben het helemaal met je eens. Iets moet gebeuren! Maar om in de naam van democratie een nieuwe grondwet door de TBMM, die merendeels uit je eigen partijleden bestaat, heen te jasses zonder enige moeite te doen belangenorganisaties van burgers, oppositie partijen, mensenrechten organisaties etc etc bij de opstelling daarbij te betrekken vind ik het doel voorbij schieten. in dit geval zijn de middelen belangrijker dan het doel op zich. want wanneer bereik je democratie? als de middelen democratisch zijn. en alleen het parlement als je klankbord is tegenwoordig niet meer genoeg. Dus Tayip heeft er geen kaas van gegeten. Maar soms denk ik ook dat dit nu eenmaal het karakter van het Turkse volk is. Alles moet hard handig door onze strot gedouwt worden anders begrijpen we het niet. Geen evolutie maar revolutie, dat zijn wij. En of Erdo hiervoor de juiste persoon is met een visie die het Turkse volk vooruit zal helpen in plaats van achteruit is nog maar de vraag…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here