Turkije stuurt ambassadeur weer naar VS

1
3

De Turkse ambassadeur in Washington keert terug op zijn post. Hij werd vorige maand teruggeroepen uit protest tegen het besluit van een Amerikaanse Congrescommissie om de moord op honderdduizenden Armeniërs door Ottomaanse Turken als volkenmoord te bestempelen. Dat meldt Novum/AP vandaag.

Premier Recep Tayyip Erdogan zei vrijdag dat ambassadeur Namik Tan volgende week naar Washington terugkeert, voordat Erdogan daar een internationale conferentie over nucleaire veiligheid bijwoont. Erdogan wilde niet zeggen of de ruzie over de Armenië-verklaring is bijgelegd, maar hij benadrukte het belang van de top in Washington.

1 REACTIE

  1. natuurlijk. dat is ook goed en realistisch, en vooral ook in eigen belang! In de diplomatie moet je je vooral niet laten leiden door trots en eer. je mag er wel gebruik van maken naar je populus toe, maar nooit in je eigen vingers snijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here