Albayrak: Wilders is onderdrukker moslimvrouw

1
1

Met zijn pleidooi voor een hoofddoekjesverbod laat PVV-leider Geert Wilders zien dat hij zelf ‘de opperonderdrukker van de islamitische vrouw’ is. Dat stelde oud-PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak zaterdag in een interview met de Volkskrant. ”Als mijn moeder niet met haar hoofddoek om had mogen werken, was ik nooit geworden wie ik ben”, aldus de in Turkije geboren Albayrak.

”Het emancipatieproces in ons gezin danken wij aan een moeder in de vleesverwerkende industrie die contact had met de buitenwereld en die haar eigen geld verdiende.” Albayrak wil weer in de Kamer. Ze heeft zich kandidaat gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen, zo meldde ze woensdag.

Vier jaar geleden stond ze nog tweede op de lijst, achter toenmalig lijsttrekker Wouter Bos. In het kabinet werd ze voor de PvdA staatssecretaris van Justitie. Albayrak kwam in 1998 voor het eerst in de Kamer

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here