‘Geen Turkse inmenging in Nederland’

8
24

Het CDA wil opheldering over berichten dat de Turkse regering Turkse politici in Europese landen probeert te beïnvloeden. Tweede Kamerlid Mirjam Sterk van die fractie vindt dergelijke inmenging ongewenst. Dat meldt het ANP. Ongeveer 1500 Turkse politici zouden vorige maand op uitnodiging en kosten van de Turkse regering een conferentie in Istanbul hebben bijgewoond.

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan hen daar opgeroepen niet te integreren in het land waar ze wonen, maar juist politiek actiever te worden.

Het CDA wil van de demissionair ministers Eimert van Middelkoop (Integratie) en Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) weten of er ook (Turks-)Nederlandse politici bij betrokken zijn geweest.

8 REACTIES

 1. Eerst valt de kabinet weg en nu begint Nederland paranoia te worden ? Waarom houden de kabinetsleden zich niet bezig met het oplossen van de werkgelegenheidsproblemen en de economische situatie van Nederland, want Nederland zit momenteel behoorlijk in de bagger.

 2. Omdat dit afleidend werkt, een fictieve vijand verzinnen doet het altijd goed. Men vergeet dan even in wat voor ellendige situatie het land zich bevind op de lange termijn met een stokoude (vergrijzende) bevolking.

 3. @ Azra, dat doen ze in Turkije vooral…
  Ik denk niet dat dit lullig klein berichtje en incident, genoeg kan dienen om de aandacht te verplaatsen…

  hoe stom de uitspraken van de CDA minister ook zijn, feit is wel dat Turkije over de grenzen heen inmengt in de levens van Nederlandse staatsburgers. Als ze alleen Turkse staatsburgers waren geweest a la, maar dat zijn ze niet!

 4. @ Kamer

  Ik merk weinig van Turkse inmenging zoals ze dat zo mooi noemen. Niet in mijn leven en ook niet in mijn naaste omgeving.

  Dit is een vorm van bangmakerij meer is het niet.. In Turkije lacht men om dit soort verhalen… We hebben het hier niet over een of andere dictatuur waar je bij de grens meteen wordt aangehouden… 😀
  Als dat wel zo was zouden er echt geen miljoenen mensen daar op vakantie gaan…

  Klink klare onzin dit, mensen bang maken werkt afleidend zoals ik al zei…
  Als men vaak genoeg zegt dat er een dreiging komt van buiten valt het minder op dat de zorg/onderwijs/economie niet zo sterk is zoals het was maar dat de kosten ervan wel erg aan het stijgen zijn.. Mensen zijn soms net schapen.. 😀

 5. Misschien is het wel niet zo stom van CDA er Mirjam Sterk?
  De premier van Turkije wil in Duitsland Turkse scholen en geloof mij nu maar dat is omdat de taal dr in moet blijven want éénmaal Turk altijd… waar je ook je levenlang woont.
  En wat denk je van de euro’s die Duitse Turken en Nederlandse Turken naar familie’s, sturen zijn ook belangrijk.
  Omdat de meeste Ned. Turkse mensen zich altijd méér met Turkije verbonden voelen dan met Nederland is het nog steeds zo dat de invloed van Turkije groot is.
  Ik ben diverse keren in Turkije geweest en je kunt er heerlijk op vakantie.. 🙂 en het is ook geen dictatuur, natuurlijk niet maar Erdogan moet ook beseffen dat het Ottomaanse Rijk ongeveer over is en dat hij geen invloed kan uitoefenen op de binnenlandse politiek en het beleid van Duitsland en Nederland.

 6. Dit is onnodige bangmakerij…

  Is er ooit iemand naar voren gekomen in dit land die beeinvloed is door de Turkse overheid?

  Ik heb er nooit van gehoord.

  Dat men contact heeft in Turkije is vrij normaal lijkt me, Turkije is 3 uur vliegen.
  Net zoals Frankrijk/Griekenland/Italie en Spanje/Polen/Bulgarije/Zuid-Cyprus.

  Ook dit zijn buitenlanders voor Nederland. Toch ziet men deze landen niet als bedreiging.

  Hoe zou dat nou komen?

 7. Beste Azra.. jij ziet het wel heel naïef ” dat men contact heeft in Turkije” ja natuurlijk heb je contact met je familie daar en ga je er altijd weer op bezoek! En met bang maken heeft het helemaal niets te maken. Maar beïnvloeding is niet altijd iets wat van de daken geschreeuwd wordt maar wat soms zachtjes aan heel subtiel doorsijpelt.
  En laten we wel wezen.. landen als Marokko en Turkije willen nog graag wat te zeggen hebben over hun voormalige onderdanen.
  Vraagt Italië om Italiaanse scholen, Spanje? enz. en uit die landen zijn velen naar Nederland gekomen.
  Je woont in Nederland en je moet die taal spreken en dan kun je hier verder alles bereiken en ontvangen, zonder inmenging van een Erdogan of Marokk. koning!
  Kijk maar naar de voorbeelden van de mensen in de politiek met Turkse of Marokk. achtergrond.

 8. Jij ziet het vanuit de plantagegedachte.

  ”Je moet Nederlands leren. Je moet opgevoed worden” 🙂
  Die middeleeuwen en de gouden VOC periode hebben we gelukkig achter de rug.

  Nu even serieus, laat het weten als Turkije de vijand mensen beinvloed. Men spreekt alsof we het hebben over de vijand. Terwijl het gaat over een NAVO bondgenoot. Een land waarmee al eeuwen goede relaties zijn.

  Maarja, vijandschap kan soms diep zitten in de harten van velen. In Turkije ziet men het westen niet als vijand maar altijd als bondgenoot. Er kan een dag komen dat dit ook ophoudt uiteraard.

  Een nieuw hoofdstuk breekt aan…. Namelijk de tijd dat het westen zijn eigen onderdanen zal verpletteren en moslims als afleidingstruuk zullen inzetten. Zodat men niet ziet dat er in Nederland mensen naar een voedselbank moeten voor eten, dat we straks een hoog eigen risico gaan betalen voor de zorg omdat iedereen steenoud wordt, dat we straks op gaan draaien voor de kosten van de bankiers die hebben zitten graaien en dat geen enkele Nederlander straks met pensioen zal gaan. Kortom, men zal armer worden en dit soort indianenverhalen zijn afleidings acties.

  Mijn boodschap is wees niet bang want dit is nergens voor nodig…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here