Piloot met vals vliegbrevet aangehouden

1
5

Op Schiphol is dinsdag een piloot aangehouden die al jarenlang met een vals vliegbrevet vloog. De advocaat van Corendon Airlines bevestigde berichten in de media dat de piloot voor de in Turkije gevestigde luchtvaartmaatschappij vloog. De in Milaan woonachtige Zweed verklaarde dat hij al 13 jaar met valse papieren achter de knuppel zat.

Op het moment van zijn arrestatie aan boord van een Boeing 737 stond de 41-jarige Zweed volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het punt om met 101 passagiers naar Ankara te vliegen. Corendon Airlines was van tevoren over de arrestatie ingelicht en zorgde voor een vervanger zodat de vlucht zonder de neppiloot kon vertrekken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here