Turkije wil uitlevering kopstuk PKK

1
3

Nederland heeft vermeend PKK-kopstuk uit Duitsland, Hasan Adir, bij een grenscontrole in Venlo opgepakt. Volgens zijn advocaat Bart Nooitgedagt had Turkije hem internationaal gesignaleerd. De Turken hebben inmiddels om zijn uitlevering gevraagd meldt De Telegraaf.

De Koerd werd al op dinsdagavond 19 januari gearresteerd, toen hij vanuit Duitsland met twee anderen Nederland in reed. Justitie heeft zijn aanhouding niet gemeld, maar bevestigt die donderdag wel. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat de uitleveringszaak tegen Adir op 18 maart wordt behandeld bij de rechtbank in Roermond.

1 REACTIE

  1. kijk, als je nou niet zou hebben mishandeld, dan had Duitsland hem akl lang uitgeleverd en nu misschien Nederland. Maar omdat deze man in het verleden bewijsbaar is mishandeld, is de kans daarop klein en ontloopt hij zo zijn straf in Turkije (uit te zitten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here