Syriër gooit schoen naar hoofd Erdogan

2
2

Een Syriër heeft maandagavond een schoen naar het hoofd van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gegooid. Erdogan werd niet geraakt; de schoen vloog over zijn hoofd heen meldt Novum Nieuws. Het incident voltrok zich in het Spaanse Sevilla, waar Erdogan zojuist een onderscheiding in ontvangst had genomen.

De 26-jarige, illegaal in Spanje verblijvende Syriër werd door de politie ingerekend. Kennelijk wilde de man de aandacht vestigen op het lot van de Koerden. Hij riep ‘Lang leve Koerdistan’ toen hij de schoen wierp.

2 REACTIES

  1. Als zelfs Erdogan met zijn hervormingsgezinde politiek, welke onderhandeling met terroristische organisatie PKK includeert, de PKK-aanhangers niet blij kan maken, dan vraag je je toch wel af waarop Erdogan uit is met zijn democratische opening.
    Het is duidelijk dat het hier niet om mensenrechten gaat van Koerden wat Erdogan beweert, maar ruwe separatisme van een groep Koerden zoals de PKK. Misschien wordt het tijd dat die groepen gereloceerd worden naar KRG.

  2. deze koerd weet weinig van politiek maar wat hij wel weet is hoe hij aandacht moet krijgen. erg simpel doen en gewoon kopieren en doen alsof je helemaal in je recht staat. maar helaas. de sympathie voor deze man zal ver te zoeken zijn. Zeker als Koerd uit Syrie…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here