Turkije vernietigd levenslange straf kaplan

0
14

Het Turkse hooggerechtshof heeft de levenslange gevangenisstraf voor Metin Kaplan, ook wel bekend als de Kalief van Keulen, vernietigd. Zijn plannen om Turkije’s seculiere staat omver te werpen en een islamitisch rijk te vestigen, zijn volgens het hof niet genoeg voor een levenslange veroordeling.

Dat meldden Turkse media zaterdag. Het is onduidelijk of er een nieuw proces komt. Volgens Turkse media komt hij in ieder geval niet binnen vijf of zes jaar vrij, omdat hij ook voor andere zaken is veroordeeld.

Kaplan (57) leidde de islamitische organisatie Kalifaatstaat vanuit Keulen, maar werd in 2004 uitgeleverd aan Turkije. Daar werd hij in 2005 tot levenslang veroordeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here