Turkse tiener levend begraven

5
7

Een Turks meisje van 16 jaar oud is levend begraven door familieleden in het zuidoosten van Turkije. De puber werd het slachtoffer van eerwraak, omdat ze bevriend zou zijn geweest met jongens. Dat heeft het Turks persbureau Anatolië donderdag gemeld. De politie vond het lichaam van Medine Memi dankzij een tip.

Ze zat met haar handen vastgebonden op haar rug in een gat van 2 meter diep, dat was gegraven in een kippenren bij haar huis in het dorpje Kahta in de provincie Adiyaman. Het meisje was al veertig dagen vermist meldt het ANP.

5 REACTIES

 1. dit is een keerzijde van een cultuur met veel trots en nationalisme…die 2 gaan al hand in hand, maar het geheel blijft alleen maar bestaan met helaas veel te strakke opvattingen en een beroep op een glorieus verleden met veel heldendom en andere zaken waar trots en nationalisme uit worden gevoed!

  Alleen die culturen die zich dagelijks voeden met nationalisme en een beroep op een groepsverleden waarin men op elkaar is aangewezen en waarin trots en eer de zaken zijn die toekomst en kansen en vrijheid vervangen, vindt eerwraak plaats…

  geef mensen meer kansen en meer vriojheid en meer waarop ze terug kunnen vallen, en eer verliest de positie van het enige waar je op kunt terugvallen!

 2. maar goed, dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

  namus en seref zijn begrippen die aan elkaar zijn gelieerd. Daar waar maatschappelijk, qua mens, qua denker, doener en puur iemand die is, geen eer valt te halen, vallen mensen terug op de meest makkelijke aller eer, de eer tussen de benen en de oren van de vrouw…de eer van de man, zit daarmee niet in wat hij doet en waard is, maar wat hij beschermd…

  als hij meer zou hebben en meer zou betekenen, zou dat tot gevolg hebben dat er minder naar de ruimte tussen de benen en in de hoofden wordt gekeken…

  Maar daarvoor heb je een eerlijke volk nodig. en dat is de Turkse allesbehalve. Huichelaars die doen en laten wat ze willen, maar tegelijk hun mond vol hebben over hoe het zou moeten!

  een land met 65 miljoen lopende vleeshompen met hersenen uit de pijl en boog tijd!!! en maar trots op de manier waarop die te paard werd gebruikt. halen bunlar konusuluyor…

  bir kiz cocugunun hayati ne ki???

 3. het zijn wel heel vaak de laag geschoolde Koerden die nog heel tradionteel en eigenwijs leven heel snel voor kleine dingen handelen uit eerwraak.

 4. Mehmet,

  vaak wel, maar zeker niet uitsluitend…

  In veel gebieden aan de zwarte zee komt het ook voor. in Dentraal Anatolie (etnisch Turks nomadisch) komen ook veel varianten van eergeweld voor.

  berdel en gedwongen uithuwelijken en opsluiting in huis zijn ook vormen van eergeweld.

  verder komt het ook voor bij Suryani’s in Turkije en zelfs ook bij Armeniers in Turkije…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here