Steeds vaker Turkse films in België

2
18

Turkse blockbusters lokken in enkele weken soms meer bezoekers dan Vlaamse films in heel hun carrière. Zo is in de Kinepolis bioscopen momenteel de Turkse avontuurlijke komedie Kutsal Damacana 3 te zien. ‘Die film kwam op 20 januari uit in onze complexen in Brussel, Gent, Antwerpen en Hasselt’, zegt Myriam Dassonville van de Kinepolis Group, ‘en hij doet het uitstekend. Globale cijfers hebben we nog niet, maar in één weekend wist hij wel 4.000 mensen te lokken en dat is heel behoorlijk’ zegt ze in het Nieuwsblad.

Kinepolis programmeert er ook meer Turkse films dan vroeger. ‘Enkele jaren geleden vond je met moeite om de maand iets Turks op onze affiche, nu programmeren we om de 14 dagen een film uit Turkije’, zegt Dassonville. ‘Turkse kaskrakers halen vlot 30.000 tot 40.000 bezoekers, wat meer is dan wat Franse, Amerikaanse en Vlaamse films soms halen.

Op 10 februari zit er weer zo’n kaskraker aan te komen: Recep Ivedik 3 (filmpje onder). Dat is een film waarbij we op zeker 40.000 bezoekers rekenen. Ook die film mogen we dus in de top 10 verwachten, allicht nog een stuk hoger dan Kutsal Damacana 3.

Lees het volledige artikel in Nieuwsblad.be

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here