Europeanen precies verdeeld over Turkije

4
1

Evenveel Europeanen zijn voor- als tegen de komst van Turkije bij de Europese Unie, zo blijkt uit een enquête die zondag is gepubliceerd meldt het ANP. Het onderzoek, uitgevoerd in vijf EU-landen, toont 47 procent ondervraagden die zeiden voor de komst van Turkije bij de EU te zijn. Eveneens 47 procent was er tegen en 6 procent had geen mening.

Maar als de vraag zou worden voorgelegd in een referendum, staat Turkije er slechter voor. Dan zou 52 procent tegen het lidmaatschap stemmen en slechts 41 procent voor, met 7 procent die geen mening heeft. De enquête is gehouden door de Bogazici Universiteit in Istanbul, de Granada Universiteit in Spanje en de Autonome Universiteit van Madrid. Ze ondervroegen vijfduizend inwoners van Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Polen en Spanje in augustus en september.

De tegenstand was het grootst in Frankrijk: 64 procent zou tegenstemmen in een referendum. Polen zijn het positiefst: 54 procent zou ja stemmen.

Tegenstanders van Turkse toetreding noemen als grootste bezwaar dat Turkije ”een moslimland is dat niet past in de christelijke wortels van de EU”.

4 REACTIES

 1. Europa heeft chriselijke wortels maar alles verandert door de eeuwen heen en dus zal ook dit mee veranderen.
  Er zijn al zoveel mensen naar europa gekomen die moslim zijn dus dat is een gegeven en doe niet te krampachtig.. gewoon doorgaan met ademhalen en iedereen de ‘ vrijheid’ gunnen om te gaan waar je wilt en te geloven wat je wilt.
  We hebben waarschijnlijk veel jonge mensen uit andere landen nodig om die oudjes op te volgen met werken 😉

 2. het is afgelopen met europa iedereen weet dat. Turkije is een wereldmacht. eu weet dat maar zeggen dat stiekem niet en zijn bang.
  boe!!!

 3. en juist met deze argumentatie bewijzen de tegenstemmers dat ze tegen de grondbeginselen zijn van de eigen EU…prima als dat als argument wordt gebruikt, maar maak er dan ook maar een christelijke club van met ook een christelijke vidie en inhoud. Hoe groot is het percentage dat daar voor zal stemmen denkt u?

 4. ach ja, frankrijk…
  hoe zat het ook alweer, 140.000 Armeniers en een Franse staats TV die ten tijden van de moordaanslagen op Turkse diplomaten in Frankrijk Nota Bene door de Armeense ASALA, weinig tot geen aandacht had en kon hebben voor deze moorden maar in plaats daarvan dagenlang Armeniers aan het woord lief over de gebeurtenissen van 1915…en daarmee impliciet toen al partij nam en stelling nam?

  Een Charles Aznavour die met een paar woorden alle Fransen tegen Turkije kan laten stemmen?

  Hetzelfde Frankrijk dat het nalaat haar eigen geschiedenisboeken even te verversen met kennis over gruweldaden in Noord Afrika?

  ach ja, de Franse Arrogantie, die kennen we wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here