Hilarisch toneel uit Istanbul in Utrecht

0
2

In 2010 is Istanbul samen met Essen Culturele Hoofdstad van Europa. Utrecht heeft dezelfde ambitie voor het jaar 2018. Wat gebeurt er in de andere Culturele Hoofdsteden? Wat zijn inspirerende producties? De Stadsschouwburg presenteert al jaren voorstellingen uit Turkije en grijpt Istanbul 2010 aan om podiumkunstenaars uit deze stad extra in de schijnwerpers te zetten. Op zaterdag 6 februari om 20.00 uur is ‘Testosteron’ te zien.

‘Testosteron’ is een productie van het gezelschap Oyun Atölyesi van de beroemde Turkse acteur Haluk Bilginer. Het is een hilarisch stuk waarin het testosteronpeil van zeven mannen tot grote hoogte stijgt. Oorzaak: de vrouw van één van hen, dochter van de pater familias waarmee niemand ruzie wil. Het stuk begint net na afloop van haar bruiloft.

In het café waar de mannen na het huwelijk bijeenkomen blijkt dat er nog wat rekeningen vereffend moeten worden. Beschuldigingen en bekentenissen volgen elkaar in hoog tempo op. De machtsverhoudingen kantelen voortdurend. Langzaam krijgt het publiek grip op de onderlinge relaties en valt de puzzel in elkaar.

De regisseur heeft gekozen voor een maffia-achtige setting in Quentin Tarantino-sfeer. De zeven acteurs spelen de sterren van de hemel. De tekst zit vol grappen en ketst razendsnel heen en weer. Een achtbaan voor het publiek dat nauwelijks tijd heeft om bij te komen. ‘Testosteron’ is een intelligente, thrillerachtige komedie die mannelijkheid en diverse taboes op de hak neemt.

De voorstelling wordt gespeeld in het Turks, en voorzien van Nederlandse boventiteling.

regie: Kemal Aydoğan, tekst: Andrzej Saramnowicz (Polen), vertaling: Şaban Öl en Ergun Şimşek, spel: Metin Coşkun, Onur Ünsal, Emre, Karayel, Mert Fırat, Timur Acar, Inan Ulaş Torun, Tuna Kırlı.

RESERVEREN
Kaarten à € 16 zijn verkrijgbaar via de website, www.stadsschouwburg-utrecht.nl. Telefonisch reserveren kan dagelijks tussen 12 en 17 uur op nummer 030-2302023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here