EU geeft te makkelijk geld aan Turkije

0
15

De Europese Commissie geeft te makkelijk toetredingssubsidies aan Turkije, oordeelt Maarten Engwirda van de Europese Rekenkamer. Het Nederlandse lid van de Rekenkamer presenteerde woensdag in Brussel een onderzoeksrapport. Turkije krijgt sinds sinds 2002 subsidie om het land klaar te stomen voor toetreding tot de Europese Unie. Het bedrag is opgelopen van 126 miljoen euro in 2002 tot nu ongeveer 700 miljoen euro per jaar.

Engwirda ontdekte dat de Europese Commissie kennelijk lukraak projecten financiert, omdat maar liefst 236 prioriteiten zijn gesteld. ,,Dat lijkt me wat veel”, schrijft Engwirda. Bij de projecten ontbreken vaak concrete doelen of een tijdslimiet. Volgens Engwirda heeft Brussel ook onvoldoende informatie of projecten succesvol zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here