Koerden boycotten Turks parlement

1
3

De 21 afgevaardigden van de Turks-Koerdische Partij van de Democratische Samenleving (DTP), die vrijdag werd verboden, gaan uit protest alle debatten boycotten. Dat heeft DTP-leider Ahmet Türk zaterdag bekendgemaakt meldt Nu.NL. De DTP werd illegaal verklaard wegens banden met de Koerdische terreurbeweging PKK.

Türk noemde het verbod voor de enige partij van de aanzienlijke Koerdische minderheid in Turkije ”een klap voor ons geloof in vrede”. Maar hij sprak de hoop uit dat ”vrede uiteindelijk zal zegevieren in dit land”.

1 REACTIE

  1. Ik geloof dat er sinds 1982 naast en bij zesentwintig partijen door het Constitutioneel Hof zijn verboden. Meestentijds wordt er dan binnen 48 uur een nieuwe partij opgericht die in voetsporen van de oude treedt. Ik ben benieuwd !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here