Den Haag werkt samen met steden in Oost-Turkije

2
3

Den Haag gaat een vriendschapsband aan met vier steden in Oost- en Midden-Turkije. Daarbij wordt een samenwerking aangegaan op het gebied van gezondheidszorg, bewonersparticipatie, vrouwenemancipatie, economie en burgerschap. Dat meldt Info Thuis TV.

Burgemeester Van Aartsen ondertekent de overeenkomst maandag met vertegenwoordigers van de vier steden, in het bijzijn van ongeveer tweehonderd Turkse Hagenaars. Een belangrijk deel van de Turkse gemeenschap in Den Haag is afkomstig uit de vier steden Karaman, Karakocan, Kovancilar en Palu.

Eerder sloot de gemeente al een soortgelijke overeenkomst met Suriname en Marokko. De gemeente benadrukt dat het hier niet gaat om een stedenband, maar een samenwerking. De overeenkomst heeft in eerste instantie een looptijd van vier jaar en zal jaarlijks worden geëvalueerd.

2 REACTIES

  1. This is a great initiative showing how our mayor recognizes the different culture that makes Den Haag unique. I hope this will be a win-win initiative for everyone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here