Amsterdam | Istanbul Festival (AIF) Special

1
3

Istanbul heeft in de laatste jaren vooral op het gebied van house en dance een aantal dj’s voortgebracht die erg bekend en geliefd zijn geworden in clubs in heel Europa. Ahmet Sendil is daar een van. In 2009 kreeg hij de prijs voor beste Radio House DJ in Turkije en werd hij in een aantal Europese landen uitgenodigd te draaien. Murat Uncuoglu is de eerste Turkse DJ die in de jaren negentig op festivals in Nederland heeft gedraaid. Tegenwoordig is hij als dj/producer weer helemaal terug met de voor hem specifieke house-stijl met Turkse invloeden door gebruik van instrumenten als klarinet en of saxofoon. DJ UHR heeft in de afgelopen twee jaar in de beste clubs van Istanbul gedraaid.

De charismatische Victor Coral is een multi-talent. Hij is dj / producer, promoter, consultant en fulltime zwervend rock ’n rave party-animal. Zijn carriere begon toen hij vaste dj en organisator werd van RUSH, de avonden van Chemistry. Inmiddels heeft hij naast RUSH heel erg veel andere podia gedraaid, In Nederland bijvoorbeeld op Mysteryland, Dance Valley, Extrema, Sensation, FFWD en Fucque les Balles, om er een paar te noemen. Internationaal heeft hij dansvloeren in vervoering gebracht van New York tot Londen, Berlijn, Parijs, Ibiza, Barcelona, Casablanca, Praag en veel, veel meer. Victor Coral, gegarandeerd vuig! www.myspace.com/djvictorcoral

Zoë Xenia is een talentvolle songwriter, zangeres en producer. Haar stijl houdt het midden tussen funky house en minimal, maar maakt ook uitstapjes naar breaks en zelfs gevoelige songs. Ze was in 2004 finalist in de Grote Prijs van Nederland in de categorie dance, brengt haar platen en remixen uit op buitenlandse labels als Dissident (UK) en Kosmo Records (Duitsland) en is ambassadrice van dance4life. http://www.myspace.com/zoexenia

CLUB PERA is de afsluitende dansnacht van het eerste Amsterdam-Istanbul Festival 2009, waarop de beste club dj’s en vj’s van Istanbul zijn uitgenodigd om naast hun bekende Amsterdamse collega’s te draaien.

PS: In de 2 kleine zalen is de afterparty van Contrabanda aan de gang met jazz en World music: een veelkleurig en vooral dansbaar geheel.met Hotel, DJ Tommi, DJ Kareem Raïhani, Generation Bass DJ’s & guests.

28 nov 2009 | 23:30 – 05:00 @ Paradiso Amsterdam | 12,50 (incl lidm)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here