Aantal Turkse ondernemers neemt fors toe

1
1

Het aantal ondernemers van Turks-Nederlandse afkomst is de afgelopen tien jaar fors toegenomen. Dat geldt niet alleen voor `traditionele` sectoren als schoonmaakbedrijven en kebabtenten, maar ook voor financieel adviseurs, makelaars en zakelijke dienstverleners meldt MKBNet.nl.

Het aantal bedrijven dat wordt geleid door Turks-Nederlandse ondernemers nam volgens onderzoek van de Universiteit Utrecht (UU) sinds 1993 met 200% toe, terwijl het aantal autochtone ondernemers in die periode met 85% toenam.

De 5.564 bedrijven van Turkse Nederlanders waren in september goed voor de werkgelegenheid van 53.167 mensen, 0,7% van de totale werkgelegenheid.

1 REACTIE

  1. het blijft scharrelen…
    minder dan 10 werknemers per bedrijf en net meer dan een half procent van de totale werkgelegenheid. En de totale omzet blijft ook best laag per bedrijf…helaas. Er mogen wat mij betreft meer grote, relatief veel producerende bedrijven bij komen…nu is het optelsom verwaarloosbaar laag vergeleken bij de absolute aantallen van meer dan 5500 bedrijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here