Turkse studenten aan dood ontsnapt

0
1

Achttien studenten uit Turkije zijn aan de dood ontsnapt. Ze zaten vast in een sneeuwstorm en reddingswerkers zochten al 39 uur naar ze. Maar net op het moment dat ze zoekactie wilden opgeven, werden de studenten alsnog gevonden. De studenten van de Atatürk Universiteit waren op weg naar een sneeuwuitje toen ze bij Erzurum in het oosten van Turkije vast kwamen te zitten in hun bus.

Zware sneeuwval veroorzaakte een lawine die de weg blokkeerde. De bus reed op dat moment op 2640 meter hoogte. De studenten hadden met hun mobieltjes ouders en vrienden gealarmeerd. De zoekactie ging moeizaam omdat helikopters niet konden vliegen vanwege de sneeuwstorm. Met bulldozers kwamen ze wel in de buurt van de bus, maar de reddingswerkers moesten te voet verder. Ook zij kwamen toen vast te zitten. Uiteindelijk werden de studenten bereikt. Ze maken het allemaal goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here