‘Turkije zal nooit bij Europa horen’

9
2

Herman Van Rompuy, de Belgische premier die favoriet is om vandaag te worden gekozen als EU-president, is sterk gekant tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU). Van Rompuy zei in 2004 dat Turkije niet bij EU hoort.

‘Turkije is geen onderdeel van Europa en zal het ook nooit worden,’ zo verklaarde de christendemocraat Van Rompuy in een toespraak tot het Belgische parlement in 2004, meldt de Europese nieuwssite EUobserver.

9 REACTIES

 1. Turkije is geen onderdeel van Europa en zal het ook nooit worden ? Hahahahah.
  Bestudeer de geschiedenis en kom dan pas met uitspraken van dergelijke strekking.
  Als je de geschiedenis niet goed bestudeert herhaalt de geschiedenis zich wederom.

  De Europese Unie heeft onderdeel uitgemaakt van de Ottomaanse Rijk.
  Turkije hoeft al sinds de historie geen onderdeel uit te maken van Europa.

  Alle Europese landen zijn failliet. EU is uitgelopen tot een fiasco. Waarom zou Turkije onderdeel moeten uitmaken van Europa. EU is een christelijke club. Daar horen geen moslims bij. Dat klopt.

 2. turken hoeven niet bij europa tehoeren maar europa heef turkie wel nodig. maar turkije heeft europa niet nodig dus de pot opmet europa het zijn picler

 3. Ik roep hierbij alle Turken om de PvdA te boycotten

  De samenstelling van de PvdA-fractie is nogal verrassend. Want liefst drie PvdA’ers komen met voorkeurstemmen in de raad: Elly van Dijck (op vijf), Hayrettin Unuvar (zeven) en Ahmed Kocyigit (elf). Een hard gelag voor Henk Bisschops, die als nummer twee buiten de boot valt. Ook Esther van Wamelen (drie) en Marius Emons (vier) redden het niet. “Dat is het risico met twee mensen van Turkse afkomst op de lijst”, aldus Linskens. “Heel teleurstellend dat een raadslid als Henk afvalt. Terwijl we hem juist hard nodig hebben. Nee, dit is geen leuke avond voor ons. Maar we zullen ermee moeten leven”, berust Linskens.

  Stem D66, tenminste geen anti-Turken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here