Succes Turkish Airlines ondanks malaise in sector

0
2

De luchtvaartsector zit als gevolg van de recessie in een diepe crisis: minder passagiers, rode cijfers. Turkish Airlines is een uitzondering. Het bedrijf saneerde al vóór de crisis en maakt in tegenstelling tot veel branchegenoten nog steeds winst en vervoert dit jaar meer passagiers dan in 2008. De Turkse onderneming steekt met zijn prestaties schril af tegen branchegenoten. Met uitzondering van prijsvechters als Ryanair, stagneren vrijwel alle maatschappijen.

Op het hoofdkantoor van de maatschappij legt topman Temel Kotil aan NRC Handelsblad uit waarom zijn bedrijf volgens hem, tegen de stroom in, succes heeft. „We luisteren goed naar onze baas”, zegt Kotil , „en dat is de passagier, die is de baas.” Zelfs de crash van een Boeing van Turkish Airlines, begin dit jaar bij Schiphol, heeft geen negatieve invloed gehad op het bedrijf. Het aantal passagiers van en naar Nederland is volgens een woordvoerder dit jaar toegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here