Turkije-tournee van literatuurfestival Winternachten

0
4

De eerste tournee van literatuurfestival Winternachten naar Turkije gaat zaterdag a.s. van start. Schrijvers en dichters Frank Westerman, Lasana M. Sekou (Sint Maarten), Diana Ferrus (Zuid-Afrika) en Abdelhay Moudden (Marokko) reizen tien dagen door Turkije om op te treden op literaire evenementen in Istanbul en Diyarbakir.

De tournee begint in op zaterdag 31 oktober in Istanbul, waar de auteurs optreden in de eerste editie van het Istanbul Tanpinar Literature Festival. De vier schrijvers van Winternachten treden op voor een algemeen publiek, en geven een workshop aan studenten van de OKAN universiteit. In totaal treden meer dan tachtig auteurs op in het festival. Onder hen zijn behalve Frank Westerman nog twee Nederlanders: Geert Mak en Jessica Lutz.

In Istanbul is een schrijversconferentie georganiseerd rond het thema literatuur en engagement. In het ‘Palais de Hollande’ (Nederlands Consulaat) gaan de Winternachten-auteurs onder leiding van de prominente Turkse auteur Gündüz Vassaf twee dagen in gesprek met hun Turkse collega-schrijvers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here