Israël vraagt Turkije om drinkwater

5
11

Indien de staat Israël deze winter, net als de vorige, opnieuw van regenval bespaard blijft, zal het land snel drinkbaar water moeten importeren uit Turkije om de dorst van haar bevolking te lessen. Ook andere drastische maatregelen, zoals het opzetten van ontziltingsinstallaties om zeewater te distilleren, zijn nodig.

Dat meldt de Jerusalem Post volgens de website Express.be. De situatie is dermate ernstig dat het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken op vraag van de Water Authority contact heeft gezocht met Turkije om water over de Middellandse Zee te transporteren.

De afgelopen tien jaar zijn al besprekingen gevoerd maar tot de daadwerkelijke invoer van water is het nooit gekomen omdat ontzilten nog altijd goedkoper leek dan import.

Maar omdat de ontziltingsprojecten niet operationeel kunnen zijn voor 2013 en de droogte steeds erger wordt, zijn besprekingen met Turkije ondertussen hervat. Om 30 miljoen m³ naar de Israëlische kusten te transporteren zouden 12 tot 18 maanden nodig zijn. Zo schrijft de website.

5 REACTIES

  1. Ik adviseer Turkije om geen druppel water te exporteren naar Israel. Israel bezet de Gaza. Doodt de baby’s, kinderen en vrouwen met fosfor bommen. Men bombardeert ziekenhuizen en zorgt ervoor dat medicijnen niet geimporteerd kunnen worden en nu verzoeken ze om importering van water ? De Israeliers verwachten zelf een humane behandeling. En de mensen in de Gaza dan ? Ik hoop, dat hun dorst niet gelest wordt door Turkije. Israel heeft 2 gezichten en handelt altijd in eigen belang. Laat hun maar doodvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here