Turkije wil einde aan tragedie in Gaza

4
3

Turkije heeft een terugkeer naar goede bilaterale relaties met Israël uitgesloten zolang de Palestijnen zich in een humanitaire crisis bevinden en de vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten in een impasse zitten. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoglu, afgelopen weekend in Ankara verklaard.

Volgens NRC Handelsblad zei Davutoglu: “zolang de humanitaire tragedie in Gaza voortduurt, kan van ons niet worden gevergd dat we op de foto verschijnen met Israëlische militairen”. Hij wees erop dat “de kinderen van Gaza geen scholen hebben, de mensen geen huizen om te wonen […] Hoe kan een land als Turkije daarover het stilzwijgen bewaren?”

Lees het artikel in het NRC Handelsblad

4 REACTIES

  1. De NAVO moet Israel gaan aanvallen met cluster- en fosfor bommen en Israel hermetisch afsluiten. Waarom weegt het leven van een Israelier zwaarder dan een bewoner van de Gaza. Israel durft de Gaza (de zwakkeren) burgers, die voornamelijk bestaat uit vrouwen, kinderen en baby’s wel aan te vallen. Als je je macht wil aantonen, dan moet je proberen om Iran aan te vallen. Dan durfen ze niet. Uiteraard wel gezamenlijk met Frankrijk, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Israel you must shame you.

  2. ach, ze zijn wel erg snel vergeten dat we dat in eigen land ook nog hebben en doen…maar goed, het slechte voorbeeld dient nooit ter illustratie van argumenten over een ander voorbeeld! dus, goeie actie, maar a.u.b. schilder jezelf niet zo onschuldig af!

  3. Ik veroordeel sterk wat Israël doet met Gaza en de daar opgesloten inwoners die de dupe zijn van een beleid van elkaar haten en wantrouwen.. maar nog steeds willen de meeste leiders van de omringende landen dat de Joden de zee ingedreven worden
    Hoe kun je vrede krijgen als niet beide landen erkend worden en bovenal de beide volken! Broedervolken zijn het, het ene afstammend van Ismaël en het ander van Izaäk.
    Ik hoop daarom dat de ogen van alle leiders daar opengaan en zien hoeveel levens ze allemaal op hun geweten hebben en eindelijk is proberen om een normaal leven voor een generatie kinderen te realiseren in plaats van alleen maar honger, ellende en dood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here