Derde editie Turkey Now! in teken van Istanbul

1
3

Van 4 februari tot 4 april 2010 organiseert Stichting Kulsan het Turkey Now! Festival in Amsterdam en Rotterdam. Turkey Now! beleeft in 2010 zijn derde editie, na eerdere succesvolle festivals in 2007 en 2008. Turkey Now! presenteert een veelzijdige culturele staalkaart met evenementen op het gebied van muziek –van klassiek tot wereldmuziek, van gypsy tot jazz, pop en hiphop–, mode, film, fotografie en theater. In 2010 is Istanbul culturele hoofdstad van Europa. Het Turkey Now! Festival 2010 staat daarom in het teken van de gigantische culturele diversiteit die deze bruisende metropool in zich heeft.

Enkele hoogtepunten:
• Openingsconcert waarin de Turkse superster Kibariye het muzikale duel aan gaat met de zigeunerjazz van het Rosenberg Trio
• Pera Fasil Ensemble met Coşkun Sabah brengt wereldse, klassieke fasilmuziek uit Ottomaanse paleizen die momenteel zeer populair is in trendy Istanbul
• Ahirkapi Orkestra, groots orkest met cross-over tussen arabesk en gypsyswing
• Serkan Çağri en Yildiz Ibrahimova verkennen de grenzen van jazz, klassiek, folk en avant-garde
• Şevval Sam presenteert poëtische songs uit Anatolië, Istanbul en de regio rond de Zwarte Zee

Turkey Now! 2010 bevat ruim 60 voorstellingen en andere evenementen in zowel Amsterdam als Rotterdam.

In Amsterdam is Turkey Now! onder meer te gast in Aslan Muziek Centrum, het Bimhuis, de Meervaart, de Melkweg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Podium Mozaïek, Theater Rast en het Tropentheater. Rotterdam zet de deuren wagenwijd open in onder andere in de Doelen, Lantaren Venster, Kosmopolis Rotterdam, Las Palmas, Onafhankelijk Toneel, Theater Zuidplein, Willem de Kooning Academie en het World Music and Dance Centre.

1 REACTIE

  1. ook nog iets hips uit deze stad, of alleen maar folk en traditioneel? Istanbul is toch veel meer dan alleen de inmiddels bijna cliche geworden ‘ culturele rijkdom’ …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here