Pera Amsterdam-Istanbul Festival

1
3

Vanaf 31 oktober vindt het eerste Pera Amsterdam-Istanbul Festival 2009 plaats. Dit festival is een tweejaarlijks multidisciplinair evenement dat in 2009 als opmaat naar Istanbul culturele hoofdstad 2010,
voor het eerst als pilot in Amsterdam zal plaatsvinden. Het festival is gebaseerd op een groeimodel en zal in 2012, wanneer 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije worden gevierd, groots en stedelijk worden opgezet.

Het festival is enerzijds een ontmoetingsplaats voor Turkse en Nederlandse kunstenaars/artiesten en publiek. Anderzijds is het een ontmoetingsplaats voor programmeurs en producenten uit Istanbul en
Amsterdam. Jong talent en bekende artiesten, fotografen, ontwerpers/designers en beeldende en audio-visueel kunstenaars uit het hedendaagse Istanbul staan hierbij centraal.

Het festival toont daarmee de actuele ontwikkelingen in de kunst-scene en het bruisende uitgaansleven van Istanbul. Het programma bestaat uit beeldende kunst, muziek en dans uit het Istanbul van vandaag en de jongeren cultuur die voor een breed en gevarieerd doelgroep interessant
is. Pera zoekt hierbij naar actuele trends in beide steden en verbindt zo het beste uit de twee steden met elkaar.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here