Armeens-Turkse betrekkingen hersteld

0
5

De betrekkingen tussen Armenië en Turkije worden hersteld met de ondertekening van een overeenkomst op 10 oktober in Zürich. Dit heeft een anonieme, hoge Turkse functionaris zondag gezegd, meldthet ANP. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen gaan zelf naar Zwitserland om hun handtekening te zetten, aldus de zegsman.

De parlementen van Armenië en Turkije moeten de overeenkomst daarna nog ratificeren. De buurlanden hebben nu geen diplomatieke betrekkingen en de grens is dicht. Vorige maand lieten beide partijen weten dat ze met succes aan toenadering werken. Vooral de historische interpretatie en de benaming van de massale uitroeiing van Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk is een emotioneel twistpunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here