1.700 Nederlandse bedrijven actief in Turkije

2
26

Volgens gegevens van de Turkish Undersecretariat of Treasury zijn er 22.505 buitenlandse bedrijven actief in Turkije (juni 2009). 4.216 van deze ondernemingen bestaan uit dochterondernemingen van andere bedrijven en 564 uit internationale bedrijven. Ongeveer 55 procent van alle buitenlandse bedrijven is afkomstig uit de EU.

Duitse bedrijven staan boven aan de lijst van buitenlandse ondernemingen met 3.852 bedrijven, gevolgd door Verenigd Koninkrijk met 2.123 en Nederland met 1.723. Het merendeel van de buitenlandse investeerders is actief in de detailhandel, productie-industrie en onroerend goed. De meeste bedrijven zijn gevestigd in Istanbul, Antalya en Ankara.

Turkije heeft een gunstig investeringsklimaat voor buitenlandse investeerders. Door de structurele hervormingen in politiek, economie en de financiële sector is de Turkse economie veel stabieler geworden. In 2008 genereerde Turkije 18 miljard US dollar aan FDI en was daarmee een van de meest attractieve landen van de wereld.

2 REACTIES

  1. als je grond en ruimte en taken en verantwoordelijkheden zo goedkoop verkoopt, blijft er straks, snel genoeg, niets meer over van die hoge FDI per jaar! En wat is de ratio van de FDI en opbrengsten van de verkoop en gunsten en ruimte voor de Turkse economie op langere termijn…heel laag!

  2. Alles wat je bouwt of produceert of verhandelt heeft een kostenplaatje. De kunst is die zo laag mogelijk te houden en de opbrengst zo hoog mogelijk te houden. Dat zijn al twee uitdagingen. Kopen is altijd makkelijker en sneller dan verkopen. Voor elk product is een markt nieuw of tweedehands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here