Turkije-specialist Tourplan failliet

13
11

Turkije-specialist Tourplan kan wegens financiële problemen de geboekte reizen niet meer uitvoeren. De organisatie kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen, maakte de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) donderdag bekend. Circa 450 vakantiegangers die via Tourplan op vakantie zijn, bevinden zich momenteel in Turkije.

Mensen die onder de garantieregeling een reis bij Tourplan hebben geboekt, krijgen van de SGR het vooruitbetaalde reisgeld terugbetaald schrijft Het Algemeen Dagblad. Het is na Golden Tours het tweede reisbureau in korte tijd dat failliet gaat.

13 REACTIES

 1. net op tijd terug! Jammer had voor een super prijs een zeer goed georganiseerde reis. Tis gewoon niet haalbaar om met de prijzen die gevraagd worden een bedrijf overeind te houden. Voor de consument is het wel zeer slecht eerst golden tours en nu tourplan er blijft steeds minder concurrentie over.

 2. Godverdomme!!!!,
  ik had na zolang hard werken en sparen een tiendaags vakantie betaald volledige som van 2885 euros, en nu moet ik het bij de kinderen uitgelegd krijgen waarom dat we nu opeens niet kunnen gaan. Nooit meer via internet boeken of nog beter gewoon met de auto rijden en daar boeken en betalen.

 3. bedankt he tourkoop…net betaald hadden jullie dat niet kunnen zeggen had jullie verleden week nog aan de telefoon!!! leuk voor de kids ook…

 4. de manier hoe er soms met mensen om wordt gegaan nou sorry hoor daar werk je heel het jaar hard voor…ellende die je er allemaal van heb.

 5. Is het zeker dat we binnen 3 dagen ons geld terug ontvangen?
  Heb nog geen contact gehad met SGR
  Hoor gisteren pas het nieuws

 6. Ik begrijp jullie frustratie maar God kan hier al helemaal niets aan doen en vloeken is gebrek aan andere woorden..
  Boek gewoon bij een Globe reisburo (ik werk er niet hoor maar ging zelf altijd met OAD) of boek bij Bex.. allemaal prima betrouwbare nederlandse organisaties.
  Hoop dat jullie je euro’s terug hebben en alsnog kunnen gaan, succes

 7. Hallo tourplan
  Bedank he.
  Vooral ook omdat je ons netjes op de hoogte hebt gesteld, en dat terwijl ik jullie drie weken geleden nog aan de telefoon heb gehad.
  Nee mevrouw er is niks aan de hand u kunt gewoon het resterende bedrag overmaken.
  SCHANDALIG

 8. Marry, je schreef bij Globe reisbureaus boeken, die zijn van het weekend ook failliet gegaan hoor, dus daar schiet je ook niks mee op.

  Ik heb gelukkig vrijdagmorgen 3 goedkope tickets kunnen boeken en het appartement betalen we ter plekke.
  Ik vind het gewoon belachelijk dat er donderdagmiddag om half 6 gewoon nog een reis geboekt kan worden en als je om half 7 keek stond er dat ze failliet waren. SCHANDALIG

 9. Nou hier schrik ik ook wel even van Angelique.. een Globe falliet. In mijn dorp Strijen hebben we er dus 1, zal straks is ff kijken! Je zult onder de koepel van SGR dan wel altijd je geld terugkrijgen maar dan toch..
  De reisburo’s die één land in hun pakket hebben (in dit geval Turkije) daar wordt soms gesproken van fraude en dan hang je als klant!
  Het is duidelijk overal kommer en kwel maar ik denk dat bij online boeken er toch meer kaf tussen het koren zit dan dat je naar een buro gaat en je reis bij een grote onderneming boekt.. OAD, BEX, ARKE
  Ik wens je in gezondheid een fijne vakantie toe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here