Piloot laat vliegtuig compleet ontruimen

1
55

Voor het eerst in de geschiedenis van Schiphol heeft een piloot een compleet toestel laten ontruimen nadat een tiental passagiers zich had misdragen. Het incident speelde zich af met een toestel van ArkeFly. In opdracht van touroperator KomforTours zou naar de Turkse steden Ankara en Kayseri worden gevlogen.

”Terwijl het toestel al aan het taxiën was naar de startbaan weigerde een aantal passagiers te gaan zitten en de riemen vast te maken”, zegt een woordvoerder van de marechaussee. ”Ze liepen door het toestel en gingen op de plekken van stewardessen zitten. Na enkele waarschuwingen had de piloot er genoeg van, keerde het vliegtuig en ging terug naar de gate waar wij klaar stonden.”

De piloot is die avond met het lege toestel naar Turkije gevlogen om daar passagiers op te halen. De gedupeerde vakantiegangers op Schiphol zijn een dag later met een andere maatschappij gevlogen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here