Turkse premier niet bij opening Grieks museum

0
5

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft op het laatste moment afgezegd voor de opening van het nieuwe Acropolismuseum afgelopen zaterdag in Athene. Staats- en regeringsleiders uit tal van Europese landen waren daarbij aanwezig. Als reden werd een niet nader genoemd gezondheidsprobleem aangevoerd, meldde de Griekse regering.

Erdogan had een van de hoofdgasten moeten zijn, aldus Turkse media. Ook had hij met zijn Griekse collega Costas Karamanlis willen praten over de betrekkingen tussen beide landen, die ooit aartsvijanden waren. Anderhalf jaar geleden bezocht Karamanlis Turkije. Het was toen bijna vijftig jaar geleden dat een Griekse regeringsleider voor het laatst een bezoek aan het buurland had gebracht.

Het museum exposeert ongeveer 350 kunstwerken, die eerder in een klein museum op de Acropolis te zien waren. Tienduizend bezoekers kunnen dagelijks de tentoonstelling bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here