Formule 1 Grand Prix van Turkije in gevaar

4
6

De toeschouwerscapaciteit op het nagenoeg nieuwe circuit in Istanbul Park (bouwjaar 2005) bedraagt circa 130.000, maar minder dan eenzesde van de stoeltjes langs de rondgang in de heuvels buiten Istanbul was afgelopen zondag bezet. Daarmee verkeert de Grote Prijs in Istanbul Park langzamerhand in regelrecht gevaar schrijft het Algemeen Dagblad.

De economische crisis heeft ook aan de Bosporus in volle hevigheid toegeslagen. Het is een onbetaalbaar feestje geworden voor de Turkse elite. Tribuneplaatsen bij de mooiste bochten kostten het afgelopen weekeinde 175 euro, voor de hoofdtribune moest 350 euro worden neergeteld.

De Turkse motorsportfederatie zegt stilletjes al rekening te houden met het einde van de Grote Prijs in Istanbul Park, schrijft de krant.

4 REACTIES

  1. mooi zo!
    was vanaf het begin al too much voor een land als Turkije, waar weinigen in overdaad leven en waar de meerderheid moet rondkomen van amper genoeg om te eten. Zodra het een land is waar de inkomensongelijkheid iets minder drastisch is en waar welvaart en democratie voor allen meer kansen met zich meebrengt, zullen er ook meer mensen zijn die een kaartje kunnen betalen!

  2. @ kamer wat een onzin…
    De formula 1 is nog niet zo populair in Turkije… Het heeft bijna niks met economie, of met de inkomensverschillen te maken.
    Hoe komt het dan dat voetbalkaartjes nog steeds worden verkocht…?

  3. Kom er net vn terug, heeft niets te maken met crisis. vorig jaar waren er ook al dramatisch weinig bezoekers Begrijpen niet waar het om gaat. Er is geen sfeer daar, niets mag in deze politiestaat, nog geen biertje of toeter op de tribune. snel schrappen die stijve bedoeling. voor mij nooit meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here