‘Turkije’ overheerst debat verkiezingen

1
1

De eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie blijft voor fel debat zorgen tussen de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen. Dat bleek dinsdag tijdens het lijsttrekkersdebat van het tv-programma EénVandaag. Vooral VVD en PVV botsten stevig. PVV-lijsttrekker Barry Madlener verweet zijn VVD-opponent Hans van Baalen dat hij geen duidelijkheid geeft.

De PVV is mordicus tegen de toetreding van Turkije. Volgens Van Baalen is er zeker de eerste vijftien jaar geen sprake van toetreding door Turkije. Eigenlijk kan Turkije nooit toetreden omdat het land niet aan de voorwaarden voldoet, aldus Van Baalen later in het debat. Niet omdat ze daar moslim zijn, maar omdat Turkije geen democratie is en het land een deel van een andere lidstaat (Cyprus) bezet.”

Hij bepleitte bovendien dat er voor vijf jaar een ”time-out” komt voor de toetreding van andere landen tot de Europese Unie. Lees verder op Nu.NL…

1 REACTIE

  1. LOL.

    Van balen en de pvv (partij voor verval) of partij vol vreemdelingenhaat.
    Laat me niet lachen. Val maar achterover met je europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here