Scheidsrechter ontslagen om homoseksualiteit

1
5

De Turkse arbiter Halil İbrahim Dinçdağ is door de Turkse bond ontslagen nadat bekend geworden was dat hij op grond van zijn homoseksualiteit medisch afgekeurd is voor de militaire dienstplicht. Dat werd afgelopen zaterdag onthuld op de Turkse nationale televisiezender. Het vervullen van de dienstplicht is een voorwaarde om in Turkije een voetbalwedstrijd te mogen fluiten.

COC roept nu de Europese voetbalbond UEFA en de Raad van Europa op om het ontslag van de scheidsrechter aan de kaak te stellen. “Het ontslag van een scheidsrechter vanwege zijn homoseksualiteit is dan een volkomen verkeerd signaal. Daarom verwachten we dat de UEFA de Turkse voetbalbond hier snel op zal aanspreken om het ontslag van deze scheidsrechter ongedaan te maken” aldus COC-voorzitter Neerings.

1 REACTIE

 1. prima dat dit is gebeurt. zo krijgt iedereen te weten wat voor onzin nog steeds bestaat in Turkije…

  en iedereen die beweert dat vanwege het uitgaanscircuit in Taksim, homo’s het goed zouden hebben in Turkije, moeten maar eens verder kijken dan alleen de commercie van bars en discotheken. Oh ja, zelfs in Taksim zie je de ware positie van homo’s en transgenders in Turkije. Nota bene Turkije is samen met Iran het land met de meeste Transgenders in de wereld! En de reden is duidelijk. Homofobie. dus dan maar vrouw worden en aanwijzbaar ‘ de ander’ worden…en verplich in de prostitutue werken omdat je nergens anders een baan krijgt. en geen enkele wet die dat tegengaat, de persoon in kwestie beschermd etc…

  Om maar niet te spreken van het leger. je kan afgekeurd worden voor dienstplicht, mits je kan bewijzen dat je homo bent. en in sommige gevallen wil men dus foto’s zien waar de homo de daad ondergaat.

  en wat te zeggen van de moorden op transgenders, homo’s in Turkije. Meer dan in welk land dan ook in Europa!

  Of de houding in de praktijk van vele artsen en therapeuten. dat homoseksualiteit een ziekte is. Terwijl officieel, ook Turkije, net als de rest van de beschaafde wereld, homoseksualiteit van de lijst van geestesaandoeningen heeft gehaald. Maar er is geen overheid in Turkije die controleert of de artsen in dat land zich daar ook aan houden!

  en ga zo maar door!

  nee, in Turkije is men gewend om met de vinger te wijzen naar anderen die het fouter doen, slechter doen en in eigen land zoeken ze dan naar een paar voorbeelden als bewijs dat zij het goed doen. Maar op dit punt gaat dat helaas niet lukken…de feiten zijn bekend! en de homogemeenschap gelukkig meer dan ooit georganiseerd.

  homofobie wordt steeds duidelijker zichtbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here