Rechter wil vervolging Turkse president

1
2

Een Turkse rechtbank heeft maandag bepaald dat president Abdullah Gül moet terechtstaan wegens misbruik van overheidsgeld. De beschuldigingen aan het adres van, de als president onschendbare, Gül stammen uit de jaren negentig. Ze gaan over vermeend misbruik van geld bestemd voor verkiezingscampagnes door kopstukken van de toenmalige Welvaartspartij.

Gül behoorde daar destijds toe. Hij werd vervolgens een prominent bij de opvolger van de Welvaartspartij, de huidige regeringspartij AK. Gül werd in 2007 tot president van Turkije gekozen.

1 REACTIE

  1. als hij de wet heeft overtreden, moet hij vervolgd worden. zo simpel is het. maakt niet uit wie het is of van welke partij of met welke politieke/bestuurlijke functie dan ook! Dt zijn de spelregels, en die moeten dan ook maar worden uitgevoerd! simpel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here