‘Geen volledig EU lidmaatschap voor Turkije’

4
1

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy hebben zondag onomwonden afstand genomen van de idee van uitbreiding van de Europese Unie met Turkije. Merkel zei de deur open te willen houden voor een bevoorrecht partnerschap, maar niet voor volledig lidmaatschap.

Sarkozy betuigde haar zijn steun meldt Nu.NL. De twee legden de verklaringen af op een christen-democratische bijeenkomst in Berlijn, die in het teken stond van de verkiezingen voor het Europese Parlement van volgende maand.

4 REACTIES

 1. Het is gewoon een boolshit! Zo simpel word je d’r van! Vele tokkie vertegenwoordigers van de E.U. moeten beslissen of Turkije wel in E.U. mag! Turkije moet de eer aan zichzelf houden en zijn eigen koers volgen.

  Een economisch verdag met E.U. voor Turkije is voldoende. Turkije is een machtig en groot land met een goort geschiedenis. Wij Turken en Turkije verdient het beter!

  Het moet nu en voor altijd ophouden met al dat gezeur van de Europeanen!

 2. met verkiezingen in het vooruitschiet beloven verschillende europese partijen van alles inzake Turkije…of andere onderwerpen. het mooie aan de Europese democratien is dat als ze eenmaal gekozen zijn of de verkiezingen voorbij zijn, ze vaak oojk weer anders doen en zeggen…

  dat is ook in Nederland zo. Men doet toch nooit wat ze beloven of juist niet. Hoezo een democratische systeem?

  democratie is simpelweg het beargumenteren van machtsposities op basis van eenmalige toetsen met stemmen. maar geen toesen op nakeomen van beloftes. Dat is slechts 4 jaar later stemmenverlies of winst. dat is de enige toets. Maar juist in ontwikkelde westerse landen heeft men alle middelen om nog binnen 4 jaar tijd het stemgedrag met van alles en nog wat te beinvloeden. echt eerlijke metodes of etische verantwooring is dat ook niet altijd…

  zo is nu een sympathie hype aan de gang rond het oranjehuis in NL war zelfs publieke zenders aan meedoen. slijmen en vechten om de meest oranje gezinde plaats…en wilders wel of niet uitsluiten van meeregeren is ook zo een voorbeeld. En standpunten over allochtonen etc…allemaal voorbeelden uit het tocgh redelijk simpele nederland. kun je nagaan hoe gecompliceerd deze spelletjes werken in andere ‘ democratien’ …

 3. Mooi. Zwitserland doet het perfect zonder dat logge super bureaucratische Brussel. Turkije heeft zoveel landen omzich heen wat hunkerd naar produkten wat Turkije zelf kan maken of kan verhandelen. Wij moeten stoppen met het bedelen als een hond voor de deur van de slager. Kappen hou de eer aan jezelf, Brussel veel succes met Roemenie/Bulgarije. Een schaap kan niet grazen tussen meer dan 25 varkens.

 4. Nou ja zeg.. je hebt gelijk maar om de landen van de EU varkens te noemen dan vraag je erom om weer een rot antwoord terug te krijgen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here