Hulda Festival geopend door burgemeester

0
3

Burgemeester van Amsterdam Job Cohen heeft op woensdag 6 mei het Hulda Festival Amsterdam geopend in het gebouw van NEMO in aanwezigheid van ondermeer de heer Murat Karakus, Cultureel attache van Turkije, de heer Joost Peters, honoraire consul van Turkije en de heer Jan Jonker Roelants, voormalig Consul voor Nederland in Turkije/Istanbul.

Kunstschip de Hulda is aangemeerd in de Museumhaven in Amsterdam naast NEMO en is van 8 tot 17 mei voor het publiek geopend. Op donderdag 7 mei is de Hulda speciaal open voor pers en media van 10.00-14.00uur.

Aan boord is gedurende deze twee weken een tentoonstelling ingericht met werk van de Turks-Zweedse İlhan Koman (1921-1986), één van de bekendste moderne kunstenaars uit Turkije.
Het werk van Ä°lhan Koman bevindt zich in verscheidene toonaangevende musea en de openbare ruimte; een deel op de straten en pleinen van Stockholm, Istanbul en Ankara. Veel van de werken van Ä°lhan Koman zijn gebaseerd op wetenschappelijke principes. Amsterdam is de eerste halte van De Hulda in een eenentwintig maanden durende Europese tour van Stockholm naar Istanbul. In tien Europese havensteden is het schip een periode voor het publiek geopend en worden er workshops georganiseerd door de lokale partner. De lokale organisatie van het Hulda Festival Amsterdam is in handen van De Levante, tezamen met de Koman foundation en NEMO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here