Rellenbij 1 mei-viering Istanbul

1
4

In Istanbul zijn gisteren (vrijdag) tijdens de 1 mei-vieringen rellen uitgebroken. De Turkse metropool beleefde vrijdag een historische viering van de Dag van de Arbeid. Voor het eerst in 32 jaar hadden de autoriteiten toestemming gegeven deze nationale feestdag massaal te vieren op het centrale Taksim Plein.

1 REACTIE

  1. dit zie je alleen nog maar in landen waar een sterke staat voor het volk, ondanks het volgt zegt te regeren. in de rest van de wereld heeft de sociaal democratie ruim baan gekregen en gewonnen. in landen als turkije, griekenland, zal je nog veel groepen enn mensen zien die 1 mei aangrijpen om zaken van normaliter 20 jaar geleden, nog te roepen. maar ja, zowel de individuele ontwikkeling als de ontwikkeling van de staat tot spiegel van het hele volk, loopt daar ook nog erg achter! het grote kapitaal ia er niet eens in deze landen waar schulden toren hoog ziin zonder een navenant aanwezige productie. waar onderdelen van de staat worden verkocht aan de hoogste bieder, terwijl de opbrengsten erg laag blijven. waar een overheid is die baar heeft bij onrust en oorlog, omdat dat de posities in stand helpt houden. waar een leger er is voor de staat, maar de staat het volk wantrouwd. etc etc…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here