Turkse ondernemer dwarsgezeten door buurt

2
1

Sener Koçer, de nieuwe eigenaar van café annex snackbar ’t Luifeltje in Oud-Beijerland, voelt zich allesbehalve welkom in de buurt. De Rotterdammer met Turkse wortels heeft aangifte gedaan van discriminatie, nadat hij van sommige bewoners te horen kreeg dat ze ‘er alles aan zullen doen om te verhinderen dat hij in de buurt komt’. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Bij een voorstelrondje in de buurt ging het volgens de krant al mis. ,,Ik moet geen Marokkanen hier in de buurt van mijn huis,’’ kreeg hij te horen. Toen werd gezegd dat Koçer een Turkse achtergrond heeft, werd hem meegedeeld dat ook Turken niet welkom zijn. Enkele weken later vond Koçer een briefje in de bus met: ‘Ga terug naar je eigen land’.

Na bemiddeling van een buurtagent wilde Koçer aanvankelijk de aangifte van discriminatie intrekken, maar dat veranderde toen buurtbewoners handtekeningen inzamelden om de komst van zijn zaak tegen te houden.

2 REACTIES

  1. Nou ja.. het is niet te geloven! Ik woon in Strijen, een dorp in de buurt van Oud-Beijerland en schaam mij voor die Beijerlanders (sommigen dan.. want niet iedereen zal zo zijn) In Strijen, midden op het dorp hebben wij een eetcafé Ambianche en dat is eigendom van een Nederlander met Turkse roots.. helemaal prima hier!
    Er zijn zoveel eettentjes in Oud-B en dan zou deze er niet meer bij kunnen?
    De ware aard komt boven en is soms beschamend.. Ik ga er vanuit dat recht en normaal doen ook in Oud-B zegeviert!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here