Turkije en Armenië gaan relaties verbeteren

3
4

De traditionele aartsvijanden Turkije en Armenië hebben afspraken gemaakt over het normaliseren van hun betrekkingen. Dat gebeurde in de Zwitserse stad Genève, tijdens besprekingen in het diepste geheim. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije maakte dat woensdag bekend, schrijft het Algemeen Dagblad.

De laatste tijd waren er al tekenen dat de verhoudingen verbeterden. Zo bracht de Turkse president Abdullah Gül in september in de Armeense hoofdstad Jerevan een bezoek aan de voetbalwedstrijd Armenië-Turkije. Volgens het ministerie is ,,concrete vooruitgang geboekt en bestaat er wederzijds begrip” tussen de buurlanden. Nadere details over het akkoord werden niet vrijgegeven.

3 REACTIES

 1. da’s mooi!
  als je een relatie hebt, kun je ook heikele zaken verder bespreken…zonder relatie, kan je helemaal niks op de agenda plaatsen!

 2. Armenië moet zich eerst maar eens terugtrekken van bezette Azerbaijaanse grond.

  Armeense leger bezet 1 vijfde van Azerbaijan.
  Waar zijn de sancties van E.U….?

  Europa moet nu maar eens eerlijk laten zien dat tegen de bezetting en uitmoording zijn. De Armeniërs hebben in Khoadjali/Hocali (Azerbaijan) een genocide gepleegd!

  Hoor jij wat hoor ik wat! Europese Unie zwijgt hierover!

  Azerbaijan is een broeder land van Turkije. We zijn één volk twee landen. We spreken dezelfde taal, cultuur en gewoontes.

  Buiten dat het gaat om de mensenrechten. Armenië moet eerst maar eens mensenrechten accepteren.

  Turkije moet niet meedoen aan deze vuile spelletjes. Van E.U. moet Turkije allerlei regels en wetten nakomen. Waarom word er aan Armenië geen eisen gesteld….?!

  Armenië moet zich terugtrekken uit Azerbaijan (Karabag)

 3. Armenië worden zoals altijd al weer door de westerse landen gebruikt en misbruikt!

  Wanneer worden de Armeniërs nou eens wakker!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here