Turks-Cyprioten naar de stembus

0
2

De inwoners van de Turkse Republiek Noord-Cyprus mogen vandaag naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Ongeveer 160.000 Turks-Cyprioten kunnen hun stem uitbrengen. Volgens peilingen staat de rechtse Nationale Eenheidspartij (UBP) voor op de regerende Republikeinse Turkse Partij (CTP).

Als de UBP wint, zou dat de vredesonderhandelingen met het Griekse zuiden kunnen beïnvloeden. De Turks-Cypriotische leider Mehmet Ali Talat, gesteund door de CTP, heeft met de Grieks-Cypriotische leider Dmitris Christofias afspraken gemaakt over een toekomstige federale structuur op het eiland. Over een aantal onderwerpen is nog geen overeenstemming bereikt.

De UBP wil echter dat het eiland in de Middellandse Zee verdeeld blijft, wat de onderhandelingen zou kunnen schaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here